Evas marinerade kycklingbröst

Tid:

Genrebild grillat kycklingbröst och kocken Brännström, Vilda kocken.

Tid:

Eva Josephson skickade in ett recept på marinerade kycklingbröst från sin egen kokbok "Jag lärde mig allt". Erik ändrade receptet genom att lägga till lite andra kryddor och sänkte tillagningstemperaturen. Rätten har fått en asiatisk touch.

Ingredienser

2 portioner

  • 2 st
    majskycklingsbröst, 6 hg

Marinad

  • ½ dl
    flytande honung
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • ½ dl
    neutral olja
  • ½ dl
    teriyakisås
  • ½ st
    citron, saften
  • ½ st
    limefrukt, saften
  • 1
    spansk peppar, finhackad, eller efter smak
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • pepparrot på tub efter smak
  • ½ dl
    rostade sesamfrön
  • ½ dl
    rostade sesamfrön
  • citrontimjan och thaibasilika
  • ris eller nudlar

Så lagar du