Exotiska frukter med dip

Exotiska frukter med dip

Ingredienser

4 - 6portioner

Jordnötsdip

  • ½dl
    jordnötssmör, gärna crunchy
  • 2dl
    mascarpone eller naturell färskost

Vit choklad- & kokosdip

  • 1dl
    kokosmjölk
  • 1msk
    rom (valfritt)
  • 150g
    vit choklad, hackad

Choklad- & kaffedip

  • 1dl
    kokosmjölk
  • 1msk
    starkt kaffe
  • 150g
    mörk choklad, hackad

Passions- & honungsdip

  • 2dl
    matyoghurt
  • 1st
    passionsfrukt, delad och urgröpt
  • 1tsk
    honung

Så lagar du

1. Räkna 2 frukter/person, blanda gärna sorter. Skär upp och lägg på fat tillsammans med små skålar av rostad kokos, rostad, flagad mandel eller rostade, hackade cashewnötter. Ställ fram cocktailpinnar eller spett så får alla plocka sina favoriter.

2. Jordnötsdip: Blanda samtliga ingredienser. Det här blir en ganska tjock dip, om du önskar den lösare så späd ut med crème fraiche till önskad konsistens.

3. Vit choklad- & kokosdip: Koka upp kokosmjölk, rör ner rom och choklad. Servera ljummen. Det går bra att byta ut kokosmjölk mot grädde.

4. Choklad- & kaffedip: Koka upp kokosmjölk och kaffe, rör ner rom och choklad. Servera ljummen. Det går bra att byta ut kokosmjölk mot grädde.

5. Passions- & honungsdip: Blanda yoghurt och köttet från passionsfrukten. Ringla över honung.

Tips

Tillsätt fröna ur en delad och urskrapad halv vaniljstång.

Dela det här receptet med dina vänner!