Exotiska frukter med dip
Ingredienser
4 - 6portioner
Jordnötsdip
- ½dljordnötssmör, gärna crunchy
- 2dlmascarpone eller naturell färskost
Vit choklad- & kokosdip
- 1dlkokosmjölk
- 1mskrom (valfritt)
- 150gvit choklad, hackad
Choklad- & kaffedip
- 1dlkokosmjölk
- 1mskstarkt kaffe
- 150gmörk choklad, hackad
Passions- & honungsdip
- 2dlmatyoghurt
- 1stpassionsfrukt, delad och urgröpt
- 1tskhonung
Så lagar du
1. Räkna 2 frukter/person, blanda gärna sorter. Skär upp och lägg på fat tillsammans med små skålar av rostad kokos, rostad, flagad mandel eller rostade, hackade cashewnötter. Ställ fram cocktailpinnar eller spett så får alla plocka sina favoriter.
2. Jordnötsdip: Blanda samtliga ingredienser. Det här blir en ganska tjock dip, om du önskar den lösare så späd ut med crème fraiche till önskad konsistens.
3. Vit choklad- & kokosdip: Koka upp kokosmjölk, rör ner rom och choklad. Servera ljummen. Det går bra att byta ut kokosmjölk mot grädde.
4. Choklad- & kaffedip: Koka upp kokosmjölk och kaffe, rör ner rom och choklad. Servera ljummen. Det går bra att byta ut kokosmjölk mot grädde.
5. Passions- & honungsdip: Blanda yoghurt och köttet från passionsfrukten. Ringla över honung.
Tips
Tillsätt fröna ur en delad och urskrapad halv vaniljstång.