Extra lättlagad räkpasta
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4port spaghetti eller linguini (280 g)
Sås:
- 2-3vitlöksklyftor
- 1-2milda, röda spanskpepparfrukter
- finstrimlat skal av 2 välborstade citroner + saft av 1 citron
- 3dlblandade, hackade örter t ex basilika, persilja, salladslök
- 3mskjungfruolja
- salt, nymalen svartpeppar
- 350gca, skalade räkor (1 kg stora räkor med skal)
Så lagar du
1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finstrimla pepparfrukten.
Blanda vitlöken, pepparfrukten, citronskalet och ev saften, örterna och oljan i en skål. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag och häll den tillbaka i kastrullen. Ta kastrullen från värmen, vänd ner räksåsen och servera.
Får man ett oväntat besök är det här recepten en riktig räddningsplanka. Du gör det på en kvart! Pastan blir också väldigt god med ca 250 g gravad lax delad i små bitar eller kräftstjärtar (istället för räkor). Extra lyxigt blir det om man blandar 1-2 msk lax- eller forellrom i den kryddiga såsen.