Fajitas med avokado, äpple, ingefära och kålrabbi

Tillagningstid:

Fajitas med avokado, äpple, ingefära och kålrabbi

Publicerat:

Tillagningstid:

Sparad kalops är utmärkt som bas för fajitas, som får god fräschör av äpple och ingefära.

Ingredienser

4–6 portioner

Kött

  • färdigkokt högrev (sparad från dag 1: "Skånsk kalops")
  • färdigkokt sås (sparad från dag 1: "Skånsk kalops")
  • ½ st
    chipotle (alt. 1-2 tsk chipotlekrydda)
  • 1 st
    rödlök, finhackad eller riven
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 msk
    farinsocker
  • 1 msk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    oregano

Äppelpuré

  • 4 st
    svenska äpplen, Ingrid Marie
  • 2 msk
    socker
  • 1 bit(ar)
    ingefära, riven och pressad juice
  • 1 st
    lime

Tillbehör

  • 1 st
    kålrabbi, strimlad
  • 2 st
    gemsallad, strimlad
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 1 st
    avokado, urkärnad, skalad och skivad
  • ½ st
    granatäpple, kärnorna
  • 8 st
    tortillabröd
  • olivolja

Så lagar du