Fajitaspett med mexikansk majssallad

Tillagningstid:

Fajitaspett med mexikansk majssallad, ärtdipp och rostade kikärtor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Zeinas kryddiga och smakrika spett serveras med majssallad, ärtdipp och rostade kikärtor.

Ingredienser

4–6 portioner

Fajitaspett

  • 800 g
    kycklingfiléer
  • 3
    paprikor, gärna olika färger
  • 2
    gula lökar
  • 1
    lime
  • 3 msk
    rapsolja
  • msk
    fajitakrydda
  • 2 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar

Majssallad

  • 100 g
    fetaost
  • 600 g
    majs, fryst
  • 2
    salladslökar
  • 1
    grön chili
  • 1 litet knippa(or)
    färsk koriander
  • 1
    lime
  • ½ dl
    majonnäs
  • ca 1 tsk
    cayenne- eller paprikapulver
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Ärtdipp

  • 300 g
    ärtor, frysta
  • 1
    tomat
  • ½
    rödlök
  • 1
    lime
  • 2 msk
    färsk koriander, grovhackad
  • ca 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    peppar

Rostade kikärtor

  • 1 burk(ar)
    kikärtor, 400 g
  • 2 tsk
    fajitakrydda
  • ½ tsk
    cayennepeppar
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    salt

Så lagar du