Fajitaspett med mexikansk majssallad
Publicerat:
2020-01-17Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
Fajitaspett
- 800gkycklingfiléer
- 3paprikor, gärna olika färger
- 2gula lökar
- 1lime
- 3mskrapsolja
- 1½mskfajitakrydda
- 2tsksalt
- 2krmsvartpeppar
Majssallad
- 100gfetaost
- 600gmajs, fryst
- 2salladslökar
- 1grön chili
- 1 litetknippa(or)färsk koriander
- 1lime
- ½dlmajonnäs
- ca 1tskcayenne- eller paprikapulver
- salt och peppar
- olja till stekning
Ärtdipp
- 300gärtor, frysta
- 1tomat
- ½rödlök
- 1lime
- 2mskfärsk koriander, grovhackad
- ca 1tsksalt
- 2krmpeppar
Rostade kikärtor
- 1burk(ar)kikärtor, 400 g
- 2tskfajitakrydda
- ½tskcayennepeppar
- 2mskolivolja
- 1tsksalt
Så lagar du
Fajitaspett
1. Värm ugnen till 200°.
2. Skär kyckling, paprika och lök i bitar. Varva kyckling, lök och paprika på spett.
3. Blanda fajitakrydda, juice från lime och olja i en skål. Pensla marinaden på spetten. Lägg spetten på ett galler som du ställer över en långpanna.
4. Tillaga mitt i ugnen i ca 6 min. Vänd på spetten och tillaga i ytterligare 6 min.
Majssallad
1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först).
2. Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta. Lägg majsen i en bunke.
3. Finhacka chili, salladslök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen, tillsammans med majonnäs och limejuice. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Blanda allting.
4. Smula i fetosten och blanda lite till. Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får gotta till sig i kylen en stund.
Ärtdipp
1. Koka ärtorna, sila av och lägg i en mixer. Mixa till en pure, låt kallna.
2. Hacka lök och tomat fint. Blanda ihop alla ingredienser. Låt dippan gotta sig en stund innan servering.
Rostade kikärtor
1. Skölj kikärtorna, låt rinna av ordentligt. Lägg kikärtorna i en bunke. Strö över kryddor, olivolja och blanda.
2. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen på 225° i ca 25 min, vänd på kikärtorna efter halva tillagningstiden så de blir jämnt rostade.
Servera alltihop tillsammans med tortillabröd.