Fajitaspett med mexikansk majssallad

Fajitaspett med mexikansk majssallad, ärtdipp och rostade kikärtor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Zeinas kryddiga och smakrika spett serveras med majssallad, ärtdipp och rostade kikärtor.

Ingredienser

4 - 6portioner

Fajitaspett

  • 800g
    kycklingfiléer
  • 3
    paprikor, gärna olika färger
  • 2
    gula lökar
  • 1
    lime
  • 3msk
    rapsolja
  • msk
    fajitakrydda
  • 2tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar

Majssallad

  • 100g
    fetaost
  • 600g
    majs, fryst
  • 2
    salladslökar
  • 1
    grön chili
  • 1 litetknippa(or)
    färsk koriander
  • 1
    lime
  • ½dl
    majonnäs
  • ca 1tsk
    cayenne- eller paprikapulver
  • salt och peppar
  • olja till stekning

Ärtdipp

  • 300g
    ärtor, frysta
  • 1
    tomat
  • ½
    rödlök
  • 1
    lime
  • 2msk
    färsk koriander, grovhackad
  • ca 1tsk
    salt
  • 2krm
    peppar

Rostade kikärtor

  • 1burk(ar)
    kikärtor, 400 g
  • 2tsk
    fajitakrydda
  • ½tsk
    cayennepeppar
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

Fajitaspett

1. Värm ugnen till 200°.

2. Skär kyckling, paprika och lök i bitar. Varva kyckling, lök och paprika på spett.

3. Blanda fajitakrydda, juice från lime och olja i en skål. Pensla marinaden på spetten. Lägg spetten på ett galler som du ställer över en långpanna.

4. Tillaga mitt i ugnen i ca 6 min. Vänd på spetten och tillaga i ytterligare 6 min.

Majssallad

1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först).

2. Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta. Lägg majsen i en bunke.

3. Finhacka chili, salladslök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen, tillsammans med majonnäs och limejuice. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Blanda allting.

4. Smula i fetosten och blanda lite till. Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får gotta till sig i kylen en stund.

Ärtdipp

1. Koka ärtorna, sila av och lägg i en mixer. Mixa till en pure, låt kallna.

2. Hacka lök och tomat fint. Blanda ihop alla ingredienser. Låt dippan gotta sig en stund innan servering.

Rostade kikärtor

1. Skölj kikärtorna, låt rinna av ordentligt. Lägg kikärtorna i en bunke. Strö över kryddor, olivolja och blanda.

2. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen på 225° i ca 25 min, vänd på kikärtorna efter halva tillagningstiden så de blir jämnt rostade.

Servera alltihop tillsammans med tortillabröd.

Dela det här receptet med dina vänner!