Friterad sparris på spik

Friterad sparris på spik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Du kan med lätthet fritera både grön och vit sparris. Den vita bör du förkoka i så fall. Om du har en kraftig grön sparris så behöver du koka och skala den. Ett måste är att servera den på spik.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 140g
    frityrmix
  • 8-12
    sparrisar
  • 1liter
    frityrolja
  • hot or not-såser
  • långa spikar som spett till servering

Så lagar du

1. Börja med att blanda till frityrsmeten efter anvisningarna på förpackningen. Skala sparrisen och skär av ändkanten ca 1-2 cm.

2. Värm oljan till 180° ha ett lock i beredskap om oljan skulle fatta eld.

3. Doppa sparrisen i smeten och fritera i några minuter. Lägg sparrisen på ett papper och låt rinna av. Salta med lite flingsalt och fäst på spikarna

4. Servera med hot or not-såserna.

Dela det här receptet med dina vänner!