Falafel med tabbouleh på Tareqs vis

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Frasigt friterade kikärtsbollar är enklare än du tror att göra hemma. Till falafeln serveras tabbouleh, en fräsch sallad med bulgur, tomater, lök och persilja. Enkel men läcker mat från Mellanöstern på Tareqs vis!

Ingredienser

4 portioner

Falafel

  • 250 g
    torkade kikärter
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2 dl
    färsk bladpersilja. finhackad
  • 2 tsk
    malen spiskummin
  • 1
    färsk grön chili
  • 1 tsk
    bikarbonat
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    salt
  • 5 dl
    frityrolja, t ex rapsolja

Tabbouleh

  • 1 dl
    fint bulgurvete
  • 4
    stora tomater
  • 2
    salladslökar
  • 3 dl
    färsk bladpersilja
  • 3 dl
    färsk mynta
  • 2 krm
    mald kanel
  • 2 krm
    kryddpeppar
  • ½ tsk
    mald svartpeppar
  • saften från 2 citroner
  • 4-5 msk
    olivolja
  • 2 tsk
    flingsalt
  • 1 dl
    granatäppelkärnor
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak

Så lagar du