Falafel på gula ärtor med två såser

Tid:

Falafel på gula ärtor med två såser

Tid:

För dig som älskar falafel och samtidigt vill uppleva den som en ny smakupplevelse.

Ingredienser

6 portioner

  • ½ kg
    torkade gula ärtor, blötlagda i minst 12 timmar
  • ½ st
    stor gul lök
  • 50 g
    bladpersilja
  • 1-2 st
    vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 ½ msk
    spiskummin
  • ½ msk
    bakpulver
  • ½ tsk
    bikarbonat
  • solros- eller rapsolja till fritering

Stark kall tomatsås

  • 1 burk(ar)
    konserverade avrunna cocktailtomater
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 1 msk
    sambal oelek eller torkade chiliflakes
  • 2 msk
    olivolja
  • Mixa alla ingredienser med en stavmixer

Mild yoghurtsås

  • 2 dl
    grekisk yoghurt
  • rivet skal av ½ citron
  • 1 msk
    hackad färsk mynta
  • Blanda samman alla ingredienserna

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg