Falukorvskrona

Falukorvskrona.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel husmanskost med massor av vitaminer från Tore Jönsson i Svenska TV-historier.

Ingredienser

4portioner

  • 750g
    falukorv
  • 4msk
    mjukt smör
  • 2msk
    hackad persilja
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 1tsk
    mejram
  • 1
    blomkålshuvud

Så lagar du

1. Blanda smör och kryddor.

2. Skär falukorven i cirka 1½ centimeter tjocka skivor, skär dock inte rakt igenom utan bara trekvarts igenom.

3. Lägg falukorven i en bred kastrull och spritsa smör och kryddor emellan skivorna.

4. Tillaga falukorven på spisen på låg värme i 40 minuter.

5. Koka ett blomkålshuvud.

6. När falukorven är färdig, placera blomkålshuvudet i mitten och garnera med persilja. Servera genast.

Programmet ser du här: Svenska TV-historier i Play

Dela det här receptet med dina vänner!