Ingredienser

4portioner

  • 1 - 2 st
    fänkålshuvuden
  • 3 - 4 st
    morötter
  • 2msk
    smör
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1 1/2 liter
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • skal från 1 apelsin och 1 dl apelsinsaft (ca 2 stycken)
  • 1/2 - 1 dl
    grädde

Så lagar du

Ansa fänkålen och skala morötterna. Skär grönsakerna i mindre bitar. Smält smöret och fräs fänkål, morot och vitlök i några minuter. Täck med vatten. Salta och peppra. Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter. Mixa grönsakerna med stavmixer eller i en hushållsmixer. ( Hit kan du förbereda!)

Tillsätt saft och juice från apelsin, värm tills soppan sjuder och smaka av med grädde. Servera med fänkålsvippor och apelsinfiléer eller t. ex rostade nötter, krutonger eller räkor. För en matigare soppa koka 2- 3 potatisar och pressa ner i soppan samtidigt som du tillsätter apelsinsaften.

Dela det här receptet med dina vänner!