Fänkål och oliver i rödvinssås

Fänkål och oliver i rödvinssås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    fänkålsstånd
  • 1st
    gul lök
  • 1 1/2dl
    svarta oliver med kärnor
  • 1ask(ar)
    röda cocktailtomater
  • 1/2-1msk
    socker
  • 2 1/2dl
    rödvin
  • 1dl
    vatten
  • 1/2st
    köttbuljongtärning
  • 1/2msk
    Maizena
  • 2msk
    smör
  • smör och olja till stekning
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

Den här rätten går bra att förbereda någon timma innan den skall serveras.

Skär fänkålen tunt och hacka löken fint. Fräs fänkål och lök i lite smör och olja. Blanda ner oliverna och de hela tomaterna. Låt bryna en stund.

Strö över sockret. Häll på vinet, vattnet och lägg i köttbuljongtärningen. Låt det hela koka ner i ca 10 minuter. Red med 1/2 msk Maizena utrört i lite vatten. Rör ner 2 msk smör. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Servera till svampspäckad oxfilé med pommes Anna.

Dela det här receptet med dina vänner!