Fänkål och oliver i rödvinssås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2stfänkålsstånd
- 1stgul lök
- 1 1/2dlsvarta oliver med kärnor
- 1ask(ar)röda cocktailtomater
- 1/2-1msksocker
- 2 1/2dlrödvin
- 1dlvatten
- 1/2stköttbuljongtärning
- 1/2mskMaizena
- 2msksmör
- smör och olja till stekning
- salt och vitpeppar
Så lagar du
Den här rätten går bra att förbereda någon timma innan den skall serveras.
Skär fänkålen tunt och hacka löken fint. Fräs fänkål och lök i lite smör och olja. Blanda ner oliverna och de hela tomaterna. Låt bryna en stund.
Strö över sockret. Häll på vinet, vattnet och lägg i köttbuljongtärningen. Låt det hela koka ner i ca 10 minuter. Red med 1/2 msk Maizena utrört i lite vatten. Rör ner 2 msk smör. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Servera till svampspäckad oxfilé med pommes Anna.