Farinata

Publicerat:

Ingredienser

5portioner

  • 300g
    kikärtsmjöl
  • 1liter
    vatten
  • 1 1/4dl
    olivolja
  • salt

Fyllning:

  • 8-10st
    råa jätteräkor
  • 1msk
    färska rosmarinblad
  • nymalen svartpeppar

Så lagar du

Sikta ner mjölet i en medelstor skål. Rör gradvis i vattnet och blanda till en mycket tunn klimpfri smet. Låt vila i 30 min.

Värm ugnen till 250 grader. Ställ in en stekpanna som tål ugnen och låt den hettas upp. Salta smeten och rör i 1 msk av oljan. Blanda väl. Ta försiktigt ut den heta pannan och häll i lite olivolja. Häll i så mycket smet att den täcker pannan mycket tunt. Lägg på några räkbitar och strö över rosmarin och peppar.

Grädda pannkakan i ugnen i 8-10 min. tills kanterna är bruna, mitten gräddad och botten frasig. Lägg upp på ett galler och grädda fler pannkakor.

Servera varm som drinktilltugg. Det gör inget om den faller sönder.

Dela det här receptet med dina vänner!