Farinata
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
5portioner
- 300gkikärtsmjöl
- 1litervatten
- 1 1/4dlolivolja
- salt
Fyllning:
- 8-10stråa jätteräkor
- 1mskfärska rosmarinblad
- nymalen svartpeppar
Så lagar du
Sikta ner mjölet i en medelstor skål. Rör gradvis i vattnet och blanda till en mycket tunn klimpfri smet. Låt vila i 30 min.
Värm ugnen till 250 grader. Ställ in en stekpanna som tål ugnen och låt den hettas upp. Salta smeten och rör i 1 msk av oljan. Blanda väl. Ta försiktigt ut den heta pannan och häll i lite olivolja. Häll i så mycket smet att den täcker pannan mycket tunt. Lägg på några räkbitar och strö över rosmarin och peppar.
Grädda pannkakan i ugnen i 8-10 min. tills kanterna är bruna, mitten gräddad och botten frasig. Lägg upp på ett galler och grädda fler pannkakor.
Servera varm som drinktilltugg. Det gör inget om den faller sönder.