Färs med indisk kryddning
Ingredienser
4portioner
- 1tskgurkmeja
- 1tskspiskummin
- 1tskkoriander
- 1tskkardemumma
- 2krmcayennepeppar
- 1tsksalt
- 1mskolja
- 1stgul lök
- 300glamm-, kyckling eller nötfärs
- 1dlhela tomater på burk
- 1burk(ar)svarta bönor
Så lagar du
Rosta kryddorna i torr stekpanna på låg värme. Höj värmen och häll över hackad lök och olja. Fräs några minuter utan att det blir bränt. Häll på färsen och stek tills den fått lite färg.
Klipp ner tomaterna i bitar och tillsätt svarta bönor. Låt koka på svag värme i 10 min. Späd eventuellt med lite spad från tomaterna.
Om man gillar het mat kan man testa att ha i några teskedar syltad indisk chili.
Pris 45,30 kr (2006)