Färs med indisk kryddning

Färs med indisk kryddning

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1tsk
    gurkmeja
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    koriander
  • 1tsk
    kardemumma
  • 2krm
    cayennepeppar
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    olja
  • 1st
    gul lök
  • 300g
    lamm-, kyckling eller nötfärs
  • 1dl
    hela tomater på burk
  • 1burk(ar)
    svarta bönor

Så lagar du

Rosta kryddorna i torr stekpanna på låg värme. Höj värmen och häll över hackad lök och olja. Fräs några minuter utan att det blir bränt. Häll på färsen och stek tills den fått lite färg.

Klipp ner tomaterna i bitar och tillsätt svarta bönor. Låt koka på svag värme i 10 min. Späd eventuellt med lite spad från tomaterna.

Om man gillar het mat kan man testa att ha i några teskedar syltad indisk chili.

Pris 45,30 kr (2006)

Dela det här receptet med dina vänner!