Färska bär i citronkräm med mandel och grädde
Publicerat:
2012-12-05Tillagningstid:
Lättlagad sommardessert med färska bär, syrlig kräm och grädde.
Ingredienser
4portioner
- ca 4dlfärska bär
- 1strivet skal av citron
- ¾dlfärskpressad citronsaft (ca 2 st citroner)
- 1dlsocker
- 4stäggulor
- ½dlvispgrädde
- 2mskgrovhackad mandel
- ca 2dlvispad grädde till servering
- ev. blommor till dekoration
Så lagar du
1. Koka upp citronsaften tillsammans med skal och socker. I en annan liten kastrull vispas äggulor och grädde samman.
2. Sila den varma citronsaften i kastrullen med äggulor och grädde. Vispa kraftigt och ställ kastrullen på spisen på medelhög värme. Fortsätt att vispa kraftigt tills smeten kokar upp. Ta då genast av kastrullen från plattan och fortsätt att vispa ca 30 sekunder.
3. Slå upp bär och hackad mandel i 4 st glas och slå den varma citronkrämen över bären i glasen. Ställ glasen i kylen.
4. När allt är kallt, servera med vispad grädde på toppen. Dekorera gärna med ätliga blommor, till exempel temynta.