Färska bär i citronkräm med mandel och grädde

Färska bär i citronkräm med mandel och grädde

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättlagad sommardessert med färska bär, syrlig kräm och grädde.

Ingredienser

4portioner

  • ca 4dl
    färska bär
  • 1st
    rivet skal av citron
  • ¾dl
    färskpressad citronsaft (ca 2 st citroner)
  • 1dl
    socker
  • 4st
    äggulor
  • ½dl
    vispgrädde
  • 2msk
    grovhackad mandel
  • ca 2dl
    vispad grädde till servering
  • ev. blommor till dekoration

Så lagar du

1. Koka upp citronsaften tillsammans med skal och socker. I en annan liten kastrull vispas äggulor och grädde samman.

2. Sila den varma citronsaften i kastrullen med äggulor och grädde. Vispa kraftigt och ställ kastrullen på spisen på medelhög värme. Fortsätt att vispa kraftigt tills smeten kokar upp. Ta då genast av kastrullen från plattan och fortsätt att vispa ca 30 sekunder.

3. Slå upp bär och hackad mandel i 4 st glas och slå den varma citronkrämen över bären i glasen. Ställ glasen i kylen.

4. När allt är kallt, servera med vispad grädde på toppen. Dekorera gärna med ätliga blommor, till exempel temynta.

Dela det här receptet med dina vänner!