Färska fikon med gräddglaserat äpple och spickeskinka

Färska fikon med gräddglaserat äpple och spickeskinka

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    färska fikon
  • 8skiva(or)
    spickeskinka
  • 2st
    schalottenlökar
  • 1tsk
    curry
  • 1dl
    grädde
  • 3st
    äpplen
  • 1/2dl
    bladpersilja
  • smör och olja till stekning
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Skala och skiva löken tunt. Fräs lök och curry i lite smör och olja i en kastrull. Häll på grädden. Koka upp och sjud i ca 5 minuter så att grädden reduceras en aning.

Under tiden som gräddröran sjuder skär bort det torra skaftet på toppen av varje fikon. Skär även bort botten så att de kan stå. Skär ett djupt snitt i varje fikon och kläm så att de öppnar sig. Ställ dem på ett fat. Tryck ner en skiva spickeskinka i snittet.

Skala, kärna ur och tärna äpplena i små bitar. Vänd ner dem i kastrullen med gräddröran. Hacka bladpersiljan och häll i. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Lägg en sked av den varma äppleblandningen i varje fikon.

Dela det här receptet med dina vänner!