Färska vårrullar med räkor, lax och nouc cham-sås

Färska vårrullar med räkor, lax och nouc cham-sås

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    hård och omogen mango
  • 1st
    morot
  • 2dl
    isbergssallad
  • 2st
    salladslökar
  • ca 1dl
    skalade räkor
  • 200g
    salmalax
  • ½dl
    finhackade rostade cashewnötter
  • 12st
    rispapper
  • ca 12kvist(ar)
    färsk mynta
  • ca 12kvist(ar)
    färsk koriander

Nouc cham

  • 1st
    röd chili
  • 1st
    skalad vitlöksklyfta
  • 5msk
    strösocker
  • ½dl
    kokande vatten
  • ½dl
    fisksås
  • 1dl
    färskpressad limesaft

Så lagar du

1. Strimla alla grönsaker fint. Hacka räkorna lite grovt och skär laxen i tunna strimlor.

2. Doppa ett rispapper i ljummet vatten, ta upp det och vänta i några sekunder tills papperet är så pass mjukt att det kan rullas. Lägg lite mynta och koriander mitt på pappret. Fortsätt med de andra tilllbehören.

3. Vik in kanten från vänster och höger och rulla sedan ihop nedifrån till en rulle.

4. Servera vårrullarna med nuoc cham-såsen i en skål bredvid.

Nuoc cham-sås

1. Kärna ur och strimla chilin och pressa vitlöken. Blanda i en skål med sockret och häll över vattnet.

2. Tillsätt fisksåsen och limesaften. Rör tills sockret har löst sig.

3. Låt svalna helt.

Dela det här receptet med dina vänner!