Färskost med tre sorters lök

Färskost med tre sorters lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fungerar utmärkt på snittar och till att smaksätta pasta. Räkna med 12 timmars avrinningstid.

Ingredienser

1portioner

  • 2dl
    naturell yoghurt
  • ½dl
    rödlök, gul lök och gräslök, finhackad
  • 1msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Ta en burk eller ett glas beroende på vad du har hemma och sätt en liten pipsil eller durkslag däri. Lägg i ett kaffefilter eller en tunn handduk.

2. Lägg i yoghurten och plasta allt, ställ in i kylen i minst 12 timmar. När all vassle runnit ur yoghurten, lägg ostmassan i en skål och tillsätt löken och olivoljan, smaka av med lite salt och peppar.

Tips

Använd vasslen till knäckebrödbakning.

Dela det här receptet med dina vänner!