Färskost på mjölk

Färskost på mjölk

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Kasta inte den utgångna mjölken, gör färskost på den istället. Blanda sedan färskosten med härliga örter och servera allt som ett snack eller som ett tillbehör till exempelvis en soppa.

Ingredienser

1portioner

  • 1000g
    standardmjölk
  • 100g
    vitvinsvinäger
  • 5g
    salt
  • efter smak
    färska kryddor

Så lagar du

1. Koka upp mjölk och salt.
2. Häll i vitvinsvinägern och rör om allt i ca 2 min.
3. Blandningen ska skära sig och bli grynig, ställ åt sidan och låt svalna.
4. Lägg ett kaffefilter, en silduk eller ren kökshandduk i en finmaskig sil.
5. Häll blandningen i silen och låt stå övertäckt i kyl och rinna av minst 8 tim.
6. Mixa färskosten slät i en matberedrare eller med en stavmixer (blanda med lite av den avrunna vasslen för att göra den krämigare).
7. Blanda färskosten med de hackade örterna.
8. Servera.

Dela det här receptet med dina vänner!