Färskpotatissallad med örter och spetskål

Färskpotatissallad med örter och spetskål

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 0,6kg
    färskpotatis

Dressing:

  • 1msk
    ljus fransk senap
  • 4msk
    olivolja
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 3msk
    gräslök
  • 3msk
    persilja
  • 2msk
    kapris
  • salt och peppar
  • 1
    huvud spetskål

Så lagar du

Koka potatisen och låt den svalna. Blanda under tiden dressingen direkt i salladsskålen: Rör ut senap och olja. Hacka vitlöken och blanda i den med de övriga ingredienserna till dressingen. Spara undan lite av gräslöken och persiljan till garnering.

Strimla spetskålen och dela potatisen i större bitar. Blanda ner kål och potatis i dressingen. Toppa med de sista färska örterna och ringla olivolja över salladen. Ställ gärna kallt i en timme före servering.

Dela det här receptet med dina vänner!