Färspiroger

Färspiroger

Publicerat:

Tillagningstid:

Fyll smördegsark med köttfärs och knyt ihop. Lätt att ta med på vinterutflykten!

Ingredienser

2portioner

  • 0,5sats(er)
    basfärs
  • 1st
    kyld rulle smördeg
  • 100g
    ost, riven
  • 0,5dl
    sesamfrö

Så lagar du

  1. Rulla ut degen på en plåt, skär i 6 bitar.
  2. Lägg 1-2 msk färs och ost på varje degbit, pensla kanterna med ägg, vik ihop och försegla genom att vika ihop som en calzonepizza eller trycka ihop kanterna med en gaffel.
  3. Pensla med ägg, strö på sesamfrö.
  4. Grädda pirogerna mitt i ugnen på 200 grader tills de är gyllene, det tar ca 20 minuter.

Tips

Byt ut sesamfrö mot andra fröer eller riven ost.

Pirogerna går bra att förbereda och även att frysa in.

Här hittar du receptet på basfärs.

Dela det här receptet med dina vänner!