Fasolia – Etiopisk och eritreansk gryta med gröna bönor

Fasolia – Etiopisk och eritreansk gryta med gröna bönor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fasolia är en vegansk böngryta. I Zeinas version lagas den med gröna bönor och morötter.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    gul lök
  • 200g
    haricots verts, färska, eller gröna bönor
  • 3
    morötter
  • 2
    tomater
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2tsk
    färsk riven ingefära
  • 1tsk
    malen gurkmeja
  • ½tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar
  • ¾dl
    vatten

Så lagar du

1. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar.

2. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Tillsätt gurkmeja, vitlök, ingefära och stek lite till. Vänd i tomat och stek.

3. Vänd i bönor och morot, stek lite till. Smaka av med salt och peppar, tillsätt lite vatten och låt koka i 15 min.

Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera.

Dela det här receptet med dina vänner!