Fastlags-Charlotte
Publicerat:
2017-01-11Ingredienser
10portioner
Hemgjord mandelmassa
- 200gskalade mandlar
- 5dlvarmt vatten
- 300gsocker
- 8droppe(ar)bittermandelolja
Rulltårta
- 6ägg
- 3dlströsocker
- 4dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 1tskkardemumma
Fyllning
- 1sats hemgjord mandelmassa
- 9dlgrädde, vispad
- 150gmörk och ljus choklad
Pudring
- florsocker
Så lagar du
Hemgjord mandelmassa
1. Rosta mandeln ljust på plåt i ugn.
2. Slå varmt vatten över mandeln och låt stå över natten under lock.
3. Häll av vatten och mixa mandel med socker till en slät mandelmassa.
Rulltårta
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
3. Bred ut smeten på två plåtar med smörat bakplåtspapper. Grädda gyllene mitt i ugnen i 200 grader i 5-6 minuter.
Fyllning
1. Blanda hårt vispad grädde med mandelmassa.
2. Skär rulltårtskanterna raka. För att undvika att rulltårtan torkar och blir svår att rulla, stryk på tunt med mandelmassagrädde, låt svalna.
3. Stryk på ca hälften av mandelmassagrädden och rulla ihop. Skär i skivor.
4. Olja en skål och fodra med plastfilm. Täck kanterna tätt med rulltårta. Varva sedan vispad mandelmassagrädde, hackad choklad och tärnade kantbitar tills charlotten är fylld, täck med rulltårtsbitar. Vik över plastfolie och sätt en tyngd ovanpå. Ställ i kylskåp.
5. Stjälp upp till servering. Pudra med florsocker. Serveras som tårta.