Fattiga riddare med ricotta
Publicerat:
2018-10-24Tillagningstid:
Fattiga riddare i rosmarinsocker med ricotta och jordgubbar. En lite modernare variant på fattiga riddare, ett utmärkt sätt att ta tillvara på bröd som håller på att bli tråkigt. Receptet ger 4 stora mackor. Räkna med två timmar utöver tillagningstid om du vill göra ricottan själv.
Ingredienser
4portioner
Ricotta
- 3citroner, saften
- 2litermjölk
- 3dlgrädde
Riddare
- 2dlvetemjöl
- 3ägg
- 2dlmjölk
- 8skiva(or)bröd
- smör till stekning
Socker
- 5kvist(ar)rosmarin
- 2dlsocker
Så lagar du
1. Börja med ricottan, Värm grädde och mjölk till 37 grader och rör ner citronjuicen. Häll upp i saftsil eller handduk och sila bort vätskan. Efter någon timme är ricottan klar.
2. Gör sedan rosmarin sockret, Mixa socker och rosmarin. Låt torka på papper, mixa eventuellt en gång till.
3. Vispa sedan ihop mjöl och ägg. Sist mjölken. Låt brödskivorna dra i smeten en liten stund innan de steks i rikligt med smör. Vänd de sedan i rosmarinsockret.
4. Toppa de rosmarinsockervända riddarna med ricotta och färska jordgubbar.