Fattiga riddare med körsbärskompott

Fattiga riddare med körsbärskompott

Publicerat:

Tillagningstid:

Älsklingsfrukost i det westmanska hemmet! Här med en sötsyrlig kompott.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    ägg
  • ½dl
    grädde
  • ¼tsk
    salt
  • 1tsk
    strösocker
  • ½tsk
    vaniljsocker
  • 8skiva(or)
    ljust bröd (gärna dagsgammalt briochebröd)
  • 2msk
    smör

Till servering

  • körsbärskompott
  • färskmald kardemumma

Körsbärskompott

  • 200g
    frysta eller färska urkärnade körsbär
  • 1dl
    strösocker
  • 1st
    uppslitsad vaniljstång eller 1 tesked äkta vaniljpulver

Så lagar du

Fattiga riddare

1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och socker.

2. Doppa brödet i smeten och stek dem gyllenbruna i smöret i en stekpanna.

3. Servera med kompott och kardemumma.

Körsbärskompott

1. Rör ihop körsbär och socker i en kastrull och lägg i vaniljstången. Låt körsbären koka upp försiktigt och sjuda i 5–10 minuter på svag värme.

2. Om man vill få en fastare kompott kan man tillsätta blanda ut 1 msk potatismjöl i lite kallt vatten och röra ner det i den varma körsbärssåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!