Festlig granatlemonad

Festlig granatlemonad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Överraskande fördrink till helgkvällen.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    granatäpplen
  • 4
    citroner
  • 4
    lime
  • 2dl
    socker
  • 2dl
    vatten
  • 1krm
    hela rosépepparkorn
  • 1liter
    vatten eller bubbelvatten

Så lagar du

1. Kärna ur 1½ granatäpple och värm upp granatäppelkärnorna i en kastrull tillsammans med 2 dl socker och 2 dl vatten.

2. Rör runt med en slev tills sockret har smält och mosa kärnorna för att få ut juice. Stäng av värmen och låt svalna.

3. Krossa rosépepparkornen och tillsätt hälften i kastrullen. Blanda runt.

4. Pressa citroner och lime.

5. Blanda citrusjuicen med granatäppelsockerlagen. Tillsätt 5 dl vatten och häll genom en finmaskig sil.

6. Skär ur den sista halvan av granatäpplet som finns kvar. Häll kärnorna i en kanna och mosa med en slev.

7. Tillsätt is och häll ner granatäppeljuicen. Toppa upp med bubbelvatten eller vanligt vatten och rör runt.

8. Servera i glas med is och garnera med lite av krosset från rosépepparkornen.

Dela det här receptet med dina vänner!