Mamoul
Publicerat:
2014-07-27Tillagningstid:
I slutet av den muslimska fastemånaden ramadan firas id al-fitr. Här delar hemmabagaren Jonnha Hagenlöf Arabi med sig av sitt bästa recept på mamoul.
Ingredienser
4portioner
- 4,8dlmjöl
- 2,8dlmannagryn
- 1tskbakpulver
- 0,6dlmjölk
- 225gsmör
- 250gmjuka dadlar (med kärnor)
- 50gsmör
Så lagar du
1. Blanda de torra ingredienserna till degen, tillsätt mjölk och rumsvarmt smör. Blanda ihop till en smidig deg.
2. Kärna ur och mosa dadlarna och blanda med smöret.
3. Dela degen till rullar som är lite mindre än golfbollar. Platta ut degen i handen, lägg i en klick dadelblandning och tryck ihop kanterna till en boll. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper, Forma bollen med en gaffel.
4. Grädda kakorna i 225 grader i 15-20 minuter. låt svalna och pudra på florsocker.