Fetaostbiffar med ugnsrostade rotfrukter och ruccolasås

Fetaostbiffar med ugnsrostade rotfrukter och ruccolasås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Skön, lättgjord och smakrik vegetarisk rätt, med höga smaker rakt igenom.

Ingredienser

4portioner

Fetaostbiffar

  • 300g
    fetaost
  • 3st
    ägg
  • dl
    vetemjöl (eller aningen mindre)
  • ½tsk
    svartpeppar
  • 2-3msk
    sesamfrön (valfritt)
  • olivolja, till stekning (generös mängd)

Sallad på rostade rotfrukter (decembersallad)

  • 800-1000g
    sötpotatis eller butternut squash
  • 500g
    fänkål
  • 2-3st
    rödlökar
  • 2msk
    olivolja
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar
  • 1knippa(or)
    salladslök

Ruccola-tsatte (sås)

  • 3dl
    turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1 rejäl näve grovhackad ruccola
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • salt

Så lagar du

1. Sallad på rostade rotfrukter (decembersallad): Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatis/squash, dela i munsbitar. Ansa och klyfta fänkålen, skala och klyfta löken. Lägg allt i bakpapperklädd långpanna, ringla över olja och krydda. Rosta mjukt högt upp i ugnen 20-25 min, sätt ev extra färg med grillen på slutet.

2. Ruccola-tsatte: Kör yoghurt, rucola och pressad vitlök till en lös, grön sås med handmixer eller i mixer. Smaka av med salt.

3. Fetabiffar: Mosa osten väl med ägg, mjöl och peppar. Hetta upp generöst med olja i en stor stekpanna. Klicka ut smeten till biffar, strö ev över sesamfrön. Stek biffarna på båda sidor tills fyllningen stannat.

4. Servering: Strimla salladslöken och strö över det ugnsrostade. Bjud nystekta biffar med grönt och tsatte.

Dela det här receptet med dina vänner!