Fettuccine med fläsk, mascarpone och vit tryffelolja

Fettucine med fläsk, mascarpone och vit tryffelolja.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ett enkelt recept som hela familjen gillar.

Ingredienser

4portioner

  • 4tsk
    olivolja
  • 100g
    smör
  • 1msk
    rosmarin, färskhackad
  • 1
    stor lök, skalad och hackad
  • 500g
    fläskfärs
  • 250g
    mascarpone
  • 150g
    frysta ärtor, tinade
  • 2msk
    bladpersilja, färskhackad
  • 350g
    fettuccine, torkad
  • 60g
    pecorino-ost, färskriven
  • 4msk
    olivolja med vit tryffel
  • salt och färskmalen svartpeppar

Så lagar du

1. Fyll en stor kastrull med 4 liter vatten, tillsätt 1 matsked salt och koka upp på hög värme.

2. Värm samtidigt oljan, smöret och rosmarin i en medelhög kastrull på medelhög värme. Så snart rosmarinen börjar fräsa, tillsätt löken och stek i cirka 8 minuter, rör om ibland.

3. Tillsätt fläsk, krydda med salt och peppar och stek i 15 minuter under omrörning ofta. Rör i mascarpone, ärtor och persilja och koka i 1 minut.

4. Koka fettuccinen i det kokande vatten (utan lock) till al dente. För att få den perfekta al dente-känslan, koka pastan en minut mindre än vad som anges på paketet. Rör om varje minut. Ta upp en kopp pastavatten och rör ner cirka 2 matskedar i såsen.

5. Ta bort fettuccinen ur vattnet med hjälp av tång eller en spaghettislev och lägg den direkt i pannan med såsen utan att rinna av. Rör om i cirka 20 sekunder tills pastan är täckt av sås. Rör i pecorino.

6. Servera på varma tallrikar och droppa över tryffeloljan.

Dela det här receptet med dina vänner!