Fiffiga sconesbullar

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4 portioner
- 6 dlmjöl
- 1/2 tsksalt
- 1 1/2 tskbakpulver
- 2 mskflorsocker
- 3 dlgrädde
- 1/2 dlhallonsylt
- 2 - 3 mskpärlsocker
- 2 - 3 mskmandelflarn
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Lägg i mjöl, salt, bakpulver och florsocker i bunken. Rör om
ordentligt med gaffeln.
3. Häll grädde i en skål, knäcka ägget och blanda ut det med grädden.
4. Gör en grop i mjölblandningen och häll ner grädden men spara en liten skvätt ungefär en matsked eller två. Blanda om med ena handen. För ner mjölet i grädden och blanda ner mer och mer mjöl tills du har en deg. Försök att göra det så fort som möjligt och utan att knåda degen.
5. Vält upp degen på ett mjölat bakbord och platta ut den ordentligt
med händerna eller med en kavel till en stor fyrkantig platta. Den ska bli ungefär 40 X 20 centimeter.
6. Bred ut ett lager hallonsylt över kakan. Rulla ihop kakan från ena
långsidan så du får som en rulltårta. Skär rullen i 10 bitar och lägg
upp dom med snittsidan upp på plåten med bakplåtspapper.
7. Pensla bullarna med grädde och strö på pärlsocker och mandelflarn.
8. sätt in i ugnen i ungefär 15 minuter. Passa bullarna så dom inte
bränns vid och kolla gärna med en baksticka om dom är klara. Stick
stickan mitt i en av bullarna, är de klara ska stickan komma ut torr ur bullen.