Fikakaka med citronkräm och chokladtryffelglasyr

Fikakaka med citronkräm och chokladtryffelglasyr

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1st
    färdig sockerkaka (2 om de är små)
  • 1dl
    vispgrädde
  • 250 g
    mascarpone
  • 1dl
    lemon curd
  • 1st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet samt pressad
  • 2st
    passionsfrukter

valfritt: 1 msk Limoncello eller citruslikör.

    Bär, frukt eller strössel till garnering.

      Chokladtryffelglasyr:

      • 2dl
        vispgrädde
      • 200 g
        mörk choklad, hackad

      Så lagar du

      Dela kakan på mitten, tvärs över som en tårtbotten. Vispa grädde, mascarpone, lemon curd, citronskal och 1 msk pressad citron (eller Limoncello) med 1 urgröpt passionsfrukt tills du har en fast kräm. Bred ut den på ena kakan, rippla den andra passionsfrukten över. Lägg på den andra delen av kakan, droppa Limoncello över om du önskar. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills smeten är slät och blank. Häll över kakan, det ska se lite hemlagat ut så var inte för noga. Garnera med bär, frukt, fina karameller eller strössel.

      Dela det här receptet med dina vänner!