Fikon och serrano s’mores

Fikon och serrano s’mores.

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk amerikansk dessert som helst ska lagas vid eldstaden, men det går utmärkt även i ugnen. Otroligt gott med skinka, även om det inte längre blir en dessert. Du kan även prova med knaperstekt bacon.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 12
    grahamskex
  • 3
    marshmallows
  • 2
    färska fikon
  • 6skiva(or)
    serranoskinka

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)

2. Placera kexen på ett bakplåtspapper på en plåt.

2. Dela marshmallows på hälften och placera på hälften av kexen.

3. Skiva fikonet och lägg dessa på de andra kexen.

4. Lägg på en skiva lufttorkad skinka på fikonen och baka i ugnen i 5-7 minuter tills marshmallowsen fått färg.  

Dela det här receptet med dina vänner!