Fikonpaj

Tid:

Fikonpaj.

Tid:

Ehud ”Udi” Tzvieli firar den judiska högtiden Yom Kippur med en vacker fikonpaj med björnbär.

Ingredienser

4–6 portioner

Botten

  • 250 g
    vetemjöl
  • 75 g
    florsocker
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 120 g
    osaltat smör, tärnat i rumstemperatur
  • 2
    medelstora äggulor
  • 5-10 g
    vatten

Fyllning

  • 150 g
    färska eller frysta svarta björnbär, krossade
  • 100 g
    fikonmarmelad, bästa kvalité men inte för söt
  • 150 g
    fikon, semitorkade (skär bort stjälken och mosa i en matberedare)
  • 10-12
    färska fikon, skurna i fyra delar

Glasyr

  • 50 g
    fikonmarmelad, uppvärmd i en liten kastrull

Så lagar du