Filgoodmarinad till fisk
Publicerat:
2020-05-06Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Laktos och mjölksyrebakterier gör fiskköttet mört. Viktigt är att man torkar av ordentligt när man marinerat i till exempel fil. Doppa gärna i hett skirat smör en sväng innan du grillar. Receptet passar även till kött.
Ingredienser
4portioner
- 2dlfilmjölk
- 1klyfta(or)vitlök
- 1knippa(or)dill
- 1tskrostade dillfrön
- 1mskfarinsocker
- 1knippa(or)koriander
- 1stlime, det finrivna skalet
- 600gfisk eller kött
Så lagar du
1. Hacka örterna och blanda ner i filmjölken.
2. Låt stå i 30 minuter och mogna innan du lägger ner fisken.
3. Lägg i fisken eller köttet i marinaden och låt stå minst 8 timmar. Torka av köttet eller skölj av fisken ordentligt.
Obs! Filen bränns ganska snabbt på hög temperatur så det är därför viktigt att du får bort så mycket fil som möjligt.
4. Salta och peppra köttet eller fisken. Grilla! Se till att du har jämn temperatur kring din råvara.
Tips! Prova gärna en annan variant av receptet, med ramslök.