Filip Langhoffs gössoppa
Publicerat:
2017-03-23Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1gös á 1 kilo, fjällad
- ½litersaltlag 10 %
- 1litervatten
- ½litervitt vin
- 12nypotatisar
- 1fänkål
- 1purjolök
- 1knippe dill
- 50gsmör
- 50ggrädde
- salt
Så lagar du
1. Skär fisken i 8 kotletter (två per portion) och salta i lag i 10 minuter.
Fiskbuljong
1. Koka en fiskbuljong på fiskens avskär. Täck bitarna med vatten och strö över en nypa fänkålsfrön. Koka upp och låt buljongen svalna. Sila den.
2. Koka upp fiskbuljongen på nytt och häll i vittvinet.
3. Koka snabbt upp alla grönsakerna (fänkål och purjolök) i buljongen.
4. Koka nypotatisarna.
Fisksoppa
1. Lägg fisken i en form med lock. Tillsätt de kokta potatisarna med litet skuren purjolök.
2. Sila den varma buljongen över fisken och potatisen. Värm på låg värme i cirka 5–10 minuter.
3. Lägg upp fiskbitarna, potatisen och grönsakerna på ett stort fat.
4. Koka ihop resterande buljong till två tredjedelar och mixa med smör och grädde. Smaka av med salt och häll över.