Filippas plommonkaka i långpanna

Filippas plommonkaka i långpanna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Filippa Widlund skickade in sitt recept till Go'kväll under temat Ta tillvara hösten.

Ingredienser

28portioner

  • 175g
    smör, rumstempererat
  • 3dl
    strösocker
  • 3
    ägg
  • dl
    mandelmjöl
  • dl
    vetemjöl
  • tsk
    vaniljsocker
  • 1msk
    bakpulver
  • 3dl
    naturell yoghurt

Fyllning

  • plommonhalvor så det täcker ytan
  • 1dl
    mandelspån
  • 1msk
    strösocker

Garnering

  • vispgrädde
  • ätliga blommor, t ex gurkört eller kryddtagetes

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med yoghurten. Bred ut smeten i en långpanna, gärna non-stick. Ju större panna desto tunnare kaka och kortare gräddningstid, prova med sticka.

4. Stick ned urkärnade och halverade plommon överallt i smeten (strö ev. på mandelspån och lite socker för toscaeffect).  

5. Grädda längst ner i ugnen i 35–40 min, låt svalna, skär i rutor, klicka eller spritsa en klick grädde och garnera med ätliga blommor (om det är sommar).

Dela det här receptet med dina vänner!