Filoknyten med spenat och fetaost

Filoknyten med spenat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareqs vårrullar har en smakrik fyllning av spenat och fetaost med touch av garam masala. Vill du äta veganskt? Uteslut fetaosten eller ersätt den med ett veganskt alternativ, till exempel tofu.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök
  • 1påse(ar)
    bladspenat
  • 2msk
    pinjenötter
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 2tsk
    garam masala
  • ca 150g
    fetaost
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • 1paket
    filodeg
  • olja till fritering

Så lagar du

1. Skala och skiva löken tunt och hacka vitlöken. Fräs i olivolja i en het stekpanna tillsammans med spenat, pinjenötter och garam masala. Lägg upp allt i en bunke och smula ner fetaosten. Blanda samman och smaka av med salt och peppar.

2. Låt blandningen kallna. Lägg två ark filodeg ovanpå varandra och pensla med vatten. Lägg på cirka 2 msk av fyllningen och rulla sedan samman till en tät och fin vårrulle.

3. Upprepa tills fyllningen är slut.

4. Hetta upp olja till 160 grader och fritera gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

5. Servera varma.

Dela det här receptet med dina vänner!