Ingredienser
- ca 500 gfärsk torsk
- 0,5huvud rödkål
- 2avokado
- 2mango
- 1 knippa(or)koriander
- 1 paketcocktailtomater
- 1gurka
- 2apelsiner
- 1 dlsesamolja
- 1 dlponzosoja
- 1 paketshiso blad
- 3 dlmajsmjöl, eller tills degen känns formbar
- 1 tskbakpulver
- 2 mskrapsolja
- 3 dlvatten, 75 grader
Frityrsmet
- 2ägg
- 2 mskmajonäs
- 1 mskmjöl
- 1 tsksalt
Så lagar du
- Hacka tomat, gurka, färsk mango, rödkål och shisoblad. Zesta apelsinskal.
- Häll på ponzo soyan och sesamolja på grönsakerna. Avsluta med togarashi peppar.
- Blanda majonnäs och miso till en misomajonnäs
- Blanda majsmjöl, salt, kallvatten, bakpulver och olja till tacoskalen.
- Knåda degen utan att tillsätta mer mjöl
- Ställ in degen i kylen i en halvtimme
- Dela degen i 10 delar
- Pressa varje del i en tortillapress. Har du ingen tacopress går det lika bra att kavla ut degen.
- Grädda bröden i en torr panna tills de får färg
Frityrsmet:
- Blanda vetemjöl, ägg, majonäs och salt.
- Vänd fiskbitarna i vetemjöl och sedan i frityrsmeten
- Fritera fisken i olja så att den får fin färg på båda sidor
Servering:
- Lägg upp allt i tacobrödet och servera.
Tips! Servera gärna med en alkoholfri drink