Ingredienser

  • ca 500g
    färsk torsk
  • 0,5
    huvud rödkål
  • 2
    avokado
  • 2
    mango
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 1paket
    cocktailtomater
  • 1
    gurka
  • 2
    apelsiner
  • 1dl
    sesamolja
  • 1dl
    ponzosoja
  • 1paket
    shiso blad
  • 3dl
    majsmjöl, eller tills degen känns formbar
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2msk
    rapsolja
  • 3dl
    vatten, 75 grader
  • 2msk
    majonäs
  • 1msk
    vit misopasta

Frityrsmet

  • 2
    ägg
  • 1msk
    mjöl
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

  1. Hacka tomat, gurka, färsk mango, rödkål och shisoblad. Zesta apelsinskal.
  2. Häll på ponzo soyan och sesamolja på grönsakerna. Avsluta med togarashi peppar.
  3. Blanda majonnäs och miso till en misomajonnäs
  4. Blanda majsmjöl, salt, kallvatten, bakpulver och olja till tacoskalen.
  5. Knåda degen utan att tillsätta mer mjöl
  6. Ställ in degen i kylen i en halvtimme
  7. Dela degen i 10 delar
  8. Pressa varje del i en tortillapress. Har du ingen tacopress går det lika bra att kavla ut degen.
  9. Grädda bröden i en torr panna tills de får färg

Frityrsmet:

  1. Blanda vetemjöl, ägg, majonäs och salt.
  2. Vänd fiskbitarna i vetemjöl och sedan i frityrsmeten
  3. Fritera fisken i olja så att den får fin färg på båda sidor

Servering:

  1. Lägg upp allt i tacobrödet och servera.

Tips! Servera gärna med en alkoholfri drink

Dela det här receptet med dina vänner!