Fisk Ceviche – Peruansk marinerad rå fisk

Fisk Ceviche – Peruansk marinerad rå fisk

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    hälleflundra
  • 10st
    lime
  • 6st
    röda chilifrukter
  • 2st
    rödlök
  • 6klyfta(or)
    vitlök
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Tärna hälleflundran i fyrkanter, cirka 2x2 centimeter. Lägg ut fyrkanterna på ett fat och ställ i kylen några timmar så att fiskköttet "torkar" lite.

2. Finhacka chilin, rödlöken och vitlöken.

3. Lägg över fisktärningarna i en skål och häll över limesaften och de övriga ingredienserna. Rör om ordentligt. Salta och peppra efter smak. Lägg en liten tallrik över fisken i skålen så att den hålls nere i marinaden. Låt stå kallt i tre timmar.

4. Serveras på en bädd av isbergssallad.

Dela det här receptet med dina vänner!