Fisk med curry och apelsin

Gryta med fisk.

Publicerat:

Tillagningstid:

En snabb och lättgjord fiskrätt.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    filé av kolja, torsk eller sej
  • ½tsk
    salt
  • 1
    gul lök
  • 1msk
    smör
  • 2krm
    curry
  • 2
    morötter (ca 200 g)
  • 2dl
    crème fraiche
  • 1dl
    vatten
  • 1
    ekologisk apelsin: det finrivna skalet + ca ¾ dl pressad saft
  • 1tärning(ar)
    fiskbuljong
  • persilja

Tillbehör

  • kokt ris eller kokt potatis
  • haricots verts (gröna bönor)

Så lagar du

1. Skär bort alla småben på fisken och skär den i mindre bitar. Salta mycket lätt med ½ tsk salt.

2. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt curryn och låt den fräsa med 1 minut.

3. Skala morötterna och skär dem i tärningar eller tunna slantar. Tillsätt dem samt crème fraiche, vatten, pressad apelsin och fiskbuljongtärning till den frästa löken.

4. Låt sjuda 5 minuter och rör någon gång under tiden. Lägg ner fiskbitarna och låt sjuda under lock cirka 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av.

5. Strö över finrivet apelsinskal och garnera med persiljeblad eller hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt ris eller potatis och haricots verts.

Dela det här receptet med dina vänner!