Fisk med potatisstomp och remouladsås

Fisk med skogsstomp a la Dante.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fish n’ chips, en tidlös klassiker som går hem hos alla, här på mitt eget sätt. Jag gör den på torskfilé och serverar den tillsammans med potatisstomp och remouladsås! Hoppas det smakar.

Ingredienser

4portioner

Friterad torsk

  • ca 600g
    torskfilé eller annan vit fiskfilé
  • ca 2dl
    mjöl
  • 2
    ägg
  • ca 4dl
    panko (eller vanligt ströbröd)
  • salt
  • ca 2liter
    rapsolja/frityrolja

Potatisstomp

  • 800g
    potatis
  • 1knippa(or)
    färsk persilja
  • ½
    citron, saften
  • ca 1tsk
    salt
  • nymalen svartpeppar

Remouladsås

  • 2dl
    majonnäs
  • ½dl
    creme fraiche
  • 1dl
    pickles på burk eller saltgurka/syltlökar
  • 1tsk
    currykrydda
  • ½
    citron, saften
  • 1krm
    salt
  • 1krm
    peppar

Så lagar du

Remouladsås

  1. Låt de picklade grönsakerna (pickles) rinna av i en sil så att de blir av med vätskan. Grovhacka sedan grönsakerna och lägg i en liten skål. 
  2. Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt de avrunna grönsakerna. Är grönsakerna för blöta blir remouladsåsen lös, och det vill vi inte.
  3. Smaka av med salt och citronsaft.

Potatisstomp

  1. Skölj och skrubba potatisen. Koka sedan i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. Vänd ner grovt hackad persilja och smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.

Friterad torsk

  1. Förbered följande: En tallrik med mjöl, en skål med lätt uppvispade ägg och en tallrik med pankoströbröd.
  2. Dela torskfilén i 8 bitar.
  3. Vänd torskfilén först i mjöl, sen i äggen och sist i ströbrödet. Se till att fisken blir ordentligt täckt.
  4. Värm oljan till 170 grader i en högkantad kastrull. Fritera fisken tills den blir gyllenbrun. OBS! Ha locket nära till hands ifall oljan av någon anledning skulle ta eld.
  5. Servera genast tillsammans med potatisstompet och remouladsåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!