Fisk med potatisstomp och remouladsås
Publicerat:
2021-03-25Tillagningstid:
Fish n’ chips, en tidlös klassiker som går hem hos alla, här på mitt eget sätt. Jag gör den på torskfilé och serverar den tillsammans med potatisstomp och remouladsås! Hoppas det smakar.
Ingredienser
4portioner
Friterad torsk
- ca 600gtorskfilé eller annan vit fiskfilé
- ca 2dlmjöl
- 2ägg
- ca 4dlpanko (eller vanligt ströbröd)
- salt
- ca 2literrapsolja/frityrolja
Potatisstomp
- 800gpotatis
- 1knippa(or)färsk persilja
- ½citron, saften
- ca 1tsksalt
- nymalen svartpeppar
Remouladsås
- 2dlmajonnäs
- ½dlcreme fraiche
- 1dlpickles på burk eller saltgurka/syltlökar
- 1tskcurrykrydda
- ½citron, saften
- 1krmsalt
- 1krmpeppar
Så lagar du
Remouladsås
- Låt de picklade grönsakerna (pickles) rinna av i en sil så att de blir av med vätskan. Grovhacka sedan grönsakerna och lägg i en liten skål.
- Blanda övriga ingredienser i en skål och tillsätt de avrunna grönsakerna. Är grönsakerna för blöta blir remouladsåsen lös, och det vill vi inte.
- Smaka av med salt och citronsaft.
Potatisstomp
- Skölj och skrubba potatisen. Koka sedan i saltat vatten tills de är mjuka.
- Vänd ner grovt hackad persilja och smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
Friterad torsk
- Förbered följande: En tallrik med mjöl, en skål med lätt uppvispade ägg och en tallrik med pankoströbröd.
- Dela torskfilén i 8 bitar.
- Vänd torskfilén först i mjöl, sen i äggen och sist i ströbrödet. Se till att fisken blir ordentligt täckt.
- Värm oljan till 170 grader i en högkantad kastrull. Fritera fisken tills den blir gyllenbrun. OBS! Ha locket nära till hands ifall oljan av någon anledning skulle ta eld.
- Servera genast tillsammans med potatisstompet och remouladsåsen.