Fisk och skaldjursgryta med chili och mejram

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    fiskfilé
  • 500g
    blåmusslor eller hjärtmusslor
  • 200g
    cheri-potatis - skurna i små bitar ca 1 cm tjocka
  • 3st
    banan-charlottenlök - grovt hackade
  • 4klyfta(or)
    vitlök - hackade
  • 2st
    chili - kärna ur och strimla ner i tunna strimlor
  • 1st
    citron - pressad
  • 1knippa(or)
    bladpersilja - hackad
  • 1knippa(or)
    mejram - hackad
  • 2dl
    vitt vin
  • salt och peppar
  • olivolja

Så lagar du

Rensa musslorna och låt dom ligga i iskallt vatten. Se till att fisken är benfri och skär den i ca 5 cm stora bitar.

Hetta upp Paella-järnet (eller liknande) och häll i rikligt med olivolja. Lägg i vitlök, chili och den nedskurna Cheri-potatisen. Fräs ett par minuter och lägg nu ner fisken med skinnsidan först. Det är viktigt att det är hög och jämn värme hela tiden för att få ett bra resultat.

Vänd på fisken efter ett par minuter och tillsätt nu musslorna. Omedelbart efter det att musslorna har hamnat i järnet är det dags att tillsätta vitt vin. Täck dessutom järnet med ett lock eller vik aluminiumfolie över pannan för att stänga in ångan. Efter ca 5 minuter, eller när ni ser att det börjar att komma ut rejält med ånga under locket är det dags att kolla om fisk och musslor är klara. Salta och peppra efter behov och smak.

Avsluta anrättningen med rikligt av hackad bladpersilja och mejram. Kläm gärna lite färsk citron över grytan och ät med nybakat bröd och en grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!