Fisk- och skaldjurssoppa med saffran

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Vår fisk- och skaldjurssoppa med saffran passar lika bra till vardag som till fest. Saffranet tar inte över smaken, utan ger bara en antydan, så att aromerna av alla råvaror kommer fram fint.

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g
    räkor med skal
  • 200 g
    torskfilé
  • 200 g
    laxfilé
  • ½
    fänkål
  • 1
    röd paprika
  • 3
    stora potatisar
  • 2
    små morötter
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 1
    gul lök
  • olja med neutral smak, att steka i
  • 1 liter
    vatten
  • 1 msk
    tomatpuré
  • ½ g
    saffran (1 pkt)
  • 1
    färsk eller torkad röd chili
  • 2
    lagerblad
  • ½ kruk(or)
    färsk timjan
  • 2 dl
    vitt vin
  • salt
  • färsk persilja, hackad

Snabb aioli

  • 1 ½–2
    vitlöksklyftor
  • 2 ½ dl
    majonnäs av bra kvalitet
  • ½ g
    saffran (1 pkt)

Så lagar du