Fiskbiffar med potatismos och örtsås & morotssallad med kikärter och äpple

Fiskbiffar med potatismos och örtsås & morotssallad med kikärter och äpple

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    mjölk eller vatten
  • 1/2dl
    ströbröd
  • 400g
    sejfilé
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymald vitpeppar
  • 1st
    ägg
  • 1st
    liten gul lök

smör till stekning

    Örtsås

    • 2dl
      turkisk yoghurt

    finrivet skal av 1 citron

    • 1dl
      hackad purjolök
    • 1/2knippa(or)
      persilja, hackad
    • 1msk
      dijonsenap
    • 1krm
      salt

    Potatismos:

    • 1kg
      kg mjölig potatis
    • 2msk
      smör
    • 1st
      liten gul lök
    • 2 1/2dl
      mjölk
    • 1tsk
      salt
    • 1/2krm
      nymald vitpeppar

    Morotssallad med kikärter och äpple

    • 400 g
      kikärter
    • 2st
      grovt rivna morötter
    • 1st
      tärnat äpple

    Dressing:

    • 2msk
      pressad citron
    • 1msk
      olivolja
    • 1/2tsk
      salt
    • 1krm
      nymald svartpeppar

    Så lagar du

    <b>Fiskbiffar med örtsås:</b>

    Lättgjorda om du har matberedare och de blir lätt riktiga favoriter med den gröna örtsåsen.

    1. Blanda vätskan med ströbröd och låt svälla 10 minuter.

    2. Finfördela fisken tillsammans med salt och peppar i matberedare. Tillsätt ströbrödsblandningen, ägg och finriven lök.

    3. Blanda yoghurten med finrivet citronskal, purjolök, persilja och senap. Smaka av med salt.

    4. Forma små biffar. Stek dem i smör ca 3 minuter på varje sida. Servera med potatismos och morotssallad med kikärter och äpple

    <b>Potatismos:</b>

    1. Skala och koka potatisen.

    2. Finhacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt mjölken och låt den blir varm.

    3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa den med potatisstöt eller med elvsip. Späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar.

    <b>Morotssallad med kikärter och äpple:</b>

    1. Dressing: Vispa samman alla ingredienser.

    2. Spola av kikärterna i ett durkslag och blanda med morötter och äpplen. Häll dressingen över.

    Dela det här receptet med dina vänner!