Fiskbuljong med lime och mynta

Fiskbuljong med lime och mynta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Simpel fiskbuljong som kan användas till mycket, eller i sin enkelhet ätas som den är.

Ingredienser

  • färsk havsruda (eller annan fisk)
  • lök
  • färsk persilja
  • färska lagerblad
  • selleriblad
  • lime
  • färsk mynta

Så lagar du

1. Filéa fisken. Behåll filéerna till andra ändamål och lägg resten av fisken i en kastrull tillsammans med grovhackad lök, persilja, lagerblad, selleriblad, salt och peppar. Se till att krama till örterna så att smakerna får större chans att komma ut.

2. Fyll upp med vatten så att det täcker. Koka upp, men koka i max 30 minuter. Sila buljongen.

3. Krossa några myntablad i handen och lägg i buljongen. Pressa i limesaft.

Dela det här receptet med dina vänner!