Fiskburgare med kaprismajonnäs

Fiskburgare med kaprismajonnäs.

Publicerat:

Tillagningstid:

Om du inte får tag på färsk fisk går det alldeles utmärkt att göra dem med ett fryst och tinat fiskblock.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    mjölk
  • ¾dl
    ströbröd
  • 400g
    sej- eller torskfilé
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymald svartpeppar
  • 1
    liten gul lök, riven
  • 1
    ägg
  • smör till stekning

Kaprismajonnäs

  • 1dl
    majonnäs
  • 2msk
    kapris, hackad

Tillbehör

  • bröd
  • spenat- eller salladsblad
  • tomatskivor
  • salladslök
  • klyftpotatis

Så lagar du

1. Blanda mjölk och ströbröd, låt stå 5–10 minuter.

2. Finfördela fisken tillsammans med salt och peppar i matberedare. Tillsätt ströbrödsblandningen, riven gul lök och ägg. Kör ihop till en jämn smet.

3. Forma till fyra stora burgare eller mindre biffar. Stek dem i smör ca 3 minuter på var sida.

4. Blanda majonnäs och hackad kapris.

5. Servera som burgare med kaprismajonnäs och de andra tillbehören.

Dela det här receptet med dina vänner!