Fiskburgare med kaprismajonnäs
Publicerat:
2017-10-25Tillagningstid:
Om du inte får tag på färsk fisk går det alldeles utmärkt att göra dem med ett fryst och tinat fiskblock.
Ingredienser
4portioner
- 1dlmjölk
- ¾dlströbröd
- 400gsej- eller torskfilé
- 1tsksalt
- 1krmnymald svartpeppar
- 1liten gul lök, riven
- 1ägg
- smör till stekning
Kaprismajonnäs
- 1dlmajonnäs
- 2mskkapris, hackad
Tillbehör
- bröd
- spenat- eller salladsblad
- tomatskivor
- salladslök
- klyftpotatis
Så lagar du
1. Blanda mjölk och ströbröd, låt stå 5–10 minuter.
2. Finfördela fisken tillsammans med salt och peppar i matberedare. Tillsätt ströbrödsblandningen, riven gul lök och ägg. Kör ihop till en jämn smet.
3. Forma till fyra stora burgare eller mindre biffar. Stek dem i smör ca 3 minuter på var sida.
4. Blanda majonnäs och hackad kapris.
5. Servera som burgare med kaprismajonnäs och de andra tillbehören.