Fiskgratäng allt i ett med champinjonsås

Fiskgratäng allt i ett med champinjonsås

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    Msc-märkta rödspättafiléer, färska eller tinade
  • 4st
    portioner kokt ris
  • 1burk(ar)
    champinjoncrème (185 g)
  • 2dl
    grädde, valfri fetthalt
  • 1st
    liten burk svart stenbitsrom
  • salt, vitpeppar

Till servering

  • grönsallad, citronklyftor

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Lägg fisken i botten på en ugnsform, salta och peppra. Fördela riset ovanpå. Blanda champinjoncrème, grädde och rom, smaka av med salt och peppar.

3. Häll blandningen över anrättningen. Grädda tills fisken är just färdig, cirka 25 minuter.

Tips: Smaksätt riset med hackad dill eller gräslök, du kan även lägga ett lager färsk bladspenat och lite hackad röd lök ovanpå fisken.

Dela det här receptet med dina vänner!