Fiskgratäng med basilikasås

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Allt i ett en härligt grön gratäng med mycket smak, passar att servera med potatismos, pressad potatis, ris eller kvarngryn. Nötterna är inte alls nödvändiga.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    torskfilé
  • ½+½ tsk
    salt
  • 1 st
    purjolök
  • 200-300 g
    svartkål
  • 2 msk
    olivolja
  • 50-75 g
    riven parmesan eller annan ost
  • ev 25 g
    pinjenötter, rostade

Basilikasås

  • 1 kruk(or)
    basilika
  • 1 dl
    vatten
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 kvist(ar)
    vitlök
  • 2 krm
    salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • potatismos, pressad potatis eller ris

Så lagar du